a broken heart...
Hier ben ik dan nog ekeer zi, ik weet dat het lang geleden is maar de laatse dagen Pojom waren superdruk, het afscheid superpijnlijk en de reis superkort!!
er is zodanig veel gebeurd nog ondertussen dat ik niet goed niemeer weet wat eerste te vertellen, ik beloof van het zo kort mogelijk te houden, maar ge kemij eh eens dak begin...
Ok laatste dagen Pojom, de laatste periode in Pojom was nog fantastischer dan de rest alleen jammer dat het naderend afscheid dan een beetje als een donkere wolk boven je hoofd hangt en dat je er niet kan aan doen dat je bij alles denkt: ' dit is de laatste keer en dat is de laatste keer' En uiteindelijk was het echt zo ver, de laatste avond. Ik en Lore (vrijwilligster die ook vertrok) werden savons nog a la minute (typisch) uitgenodigd bij de directeur van school om daar ook afscheid te gaan nemen. We zeiden hem dat we wel meewouden maar dat de andere vrijwilligers vanalles lekkers aan het maken waren dat we niet lang konden blijven. Maar toen we daar toekwamen kregen we een heel bord eten voor ons neus ( heel lekker daar nie van) Maar op datzelfde moment waren de andere vrijwilligers een feestmaal voor ons aan het bereiden. Om niet onbeleefd te zijn hebben wij die avond dan maar 2 keer gegeten, mai me maag...Nooit meer!!
De dag ernahebben zede lessen afgeschaft omdat wij vertrokken (ja ze vinden altijd wel een reden om geen les te moeten geven hoor!) en hadden de leerlingen een hele afscheidsmiddag voorbereid, omdat ze ons zo dankbaar waren voor onze bijdrage aan de school en onze inzet gingen ze... en luister nu goed... SPECIAAL VOOR ONS... een beetje voetballen( tsssss...) Maar al bij al viel het dan uiteindelijk nog supermee want we hebben met de vrijwilligers een vrouweploegje gemaakt en meegespeeld, en dat wa fantastisch!! Na het voetballen namen de andere leerkrachten,directie en leerlingen de micro om ons toe te spreken en uitvoerig te bedanken,... en toen sloeg het noodlo toe eh, hoe ik mezelf ook voorgenomen had om niet te wenen, door hun mooie woorden kon ik de tranen echt niet meer tegenhouden, ik besefte plots: 'Wat zal ik deze mensen, dit dorp, alles hier zo MISSEN!! Daarna kreeg ik een diploma overhandigd ( ik heb een A gekregen !!) en kwam iedere leerling nog eens een voor een tot bij mij om me vaarwel te knuffelen en kussen, het deed zo een pijn, maar ik wist dat het er op een bepaald moment moest van komen en zoals een andere vrijwilligster zo mooi zei: ' Elk afscheid is het begin van een mooie herinnering' en das absoluut een feit, ik heb een fantastische tijd gehad, ben mijn hartje daar verloren, een andere wereld leren kennen, en dat pakt niemand me nog af!!
Daarna ben ik richting Yalanhuitz vertrokken om dan van daaruit snachts te vertrekken samen met monika om nog een weekje te reizen. Op reis hebben we ook al veel bezocht,gezien en meegemaakt maar dat zal ik houden voor een andere keer...
Lieve mensen, ik ben bijna terug thuis, dus ik zie jullie allemaal very very soon!!
Que te valla bien!!
Ineke
Dag Ineke. Ik ben ontroerd door je woorden. Maar je begeleidster heeft gelijk als ze zegt dat elk afscheid een begin is van een mooie herinnering. Eerlijk gezegd heeft het mij ook wat moed. Het afscheid bij De Figuranten zal ook moeilijk worden. Ik voel het nu al.
Veel moed liefste Ineke en tot gauw!
dikke zoen!
Hallo Ineke
Je hebt een fantastische ervaring meegemaakt, een nieuwe wereld leren kennen en dat blijft een levenslange herinnering! Niemand neemt je dit nog af zoals je het zelf zo mooi zegt. Geniet nog van je laatste dagen langs daar. Tot ziens op school!!
Veel Groetjes X
Hey,
ik kan me voorstellen dat het afscheid heel moeilijk is. Na zoveel weken, waar je je hart verloren hebt, de plek moeten verlaten waar je dag in dag uit zoveel hebt mogen beleven is niet makkelijk.
Maar met deze belevenis heb je er een herinnering voor het leven bij, die niemand je kan afnemen.
geniet nog van het reisje en tot snel!!
big hug
XX
Ik snap je gevoel perfect. Ik trek ook met een klein hart de deur van m'n stageplaats dicht. Maar zoals je zegt, die herinneringen blijven er altijd. En kben content dat het bij jou enkel maar goede zijn!
Tot gauw,
Vincent
Hey Ineke,
Je zal dit waarschijnlijk lezen wanneer je thuis bent. Ik verlang al om je terug te zien en je verhalen nog te horen. En afscheid nemen is altijd moeilijk hé. Ik vertrok gisteren toch ook wel met een krop in mijn keel en branderige oogjes. But we'll be fine. Prijs jezelf maar gelukkig dat je dit aangedurfd hebt =) (en ik weet dat je dit zal doen :D)
Tot binnenkort !!
Sjarlien
dankuwel allemaal!! Door jullie mooie woorden voel ik me al stukken beter zi!! Inderdaad morgen vertrekt mijn vliegtuig en zaterdag kom ik aan in zaventem!! Khoor dat het nog steeds zo koud is bij jullie? grrrr... dazal ook wel een aanpassing worden zeg!!
hi iam rogoberto ,y brother is manuel .i work in playa del carmen