black people

helow helow,

Nog eventjes vlug de tijd om jullie een klein beetje onder te dompelen in de mentaliteit van ons aller bekende zwartjes . Hier in Kameroen , behulpzaamheid is 0, vriendelijkheid is ook 0, onbaatzuchtigheid is minder dan 0. Ze helpen ons alleen maar als ze geld ruiken en als we in hun ogen kijken zien we de weerspiegeling van 2 grote dollartekens. De vrouwen zijn over het algemeen wat beter maar die zijn dan zo hard en stuurs in hun spreken, heel kort van antwoord ook, pffft. Ze proberen ons hier dagelijk af te rippen, ze vragen voor alles meer dan het dubbel van de prijs en ik begin me zo stilletjes niets meer dan een grote zak geld te voelen.

verder zijn we ook al goed geoefend op het blik op oneindig houden en voor ons uit kijken als we door de straten wandelen en ook ons spelletje van selectief doof zijn helpt ons zeer goed. Dan hoeven we al de I love yous, i want yous en de kusgeluidjes niet te horen. Als we worden aangesproken willen ze eerst weten als ze ons vriendje mogen zijn voor ze zelf nog maar onze naam vragen.

Je hoort het al ik zal mijn hartje zeker niet verliezen aan de warme,behulpzame,lieve, hoor het sarcasme, kameroenezen.

De natuur daarentegen is erg overweldigend, heel erg mooi, groots, waardoor je je zelf emens klein gaat voelen, gisteren zijn we in een uitgeholde boomstam een enorm meer overgestoken om daar dan eventjes voet aan wal te zetten in een authentiek , weleenswaar arm maar vre schoon dorpje . Het had niet moeten zijn dat de man ons aan de overkant nog eens dubbel geld vroeg om terug te varen en wij daardoor opnieuw erg teleurgesteld waren, het was een prachtige ervaring geweest.

Vandaag reizen we verder naar het nationaal park, een echt oerwoud, waar we ons een paar dagen gaan terugtrekken in de natuur.

daadadaa,

Ineke

Daphné

Hoi, hoi het is inderdaad het geval dat ze daar veel van jullie gaan profiteren door altijd veel meer te vragen dan normaal. Wij hebbn dit verholpen door telkens een lokale bewoner waarmee we een nauwe band hadden mee te nemen zodat zij met de mensen konden onderhandelen en waarbij je dan een fair bedrag moest betalen. Je kunt het eens proberen hé.

Nog veel plezier xxx