don't stop me now...cause i'm having a GOOD time!!
Hallo aan al de Belgen (zowel in als buiten Belgisch grondgebied),
Kweet dat het eventjes geleden is sinds ik nog iets van mij laten weten heb maar DRUK DRUK DRUK (jullie kennen dat gevoel waarschijnlijk ook wel eh, wel hier is dat niet anders!!)
Eerst eventjes iets over het fantastisch weekend dat ik hier heb gehad! Want normaal is het verschil hier niet echt merkbaar tussen wekedag en weekend, iedereen werkt, op elk moment dat het nodig is! Maar dit weekend...
Het begon allemaal.... Vrijdagmiddag...
vrijdagmiddag zijn we naar de Rio(rivier) geweest om te lunchen, ge had ons moeten zien zitten met onze borden, onze bekers, ons bestek,...eigenlijk was het allesbehalve back to basic. Geen wonder dat we veel bekijks hadden (haha ziet die witte madammen daar zitten sukkelen met hun borden vol puree...) Maar het was heel erg leuk, warm weertje, mooie natuur (de beestjes niet meegerekend) en we hebben ons in onze bikinietjes ook eens in het water gewaagd 1 woord... ZALIG!! We konden ons een heel eind laten meevaren met de stroom, de weg terug was natuurlijk wel een ander paar mouwen ;-)
Toen we schonekes gewassen terug in Pojom aankwamen zijn we naar de kerk geweest (1 van de zovele kerken, ze hebben hier 6 verschillende stromingen van het katholieke geloof) en mannekes wat heb ik daar gezien!!!! ONVOORSTELBAAR!! Iedereen stond te 'dansen' (ge kon het een beetje vergelijken met het jumpen van bij ons) een bandje (3man achter een marimba) stonden heel erg opzwepende muziek te spelen en een man in de micro was constant 'jesus esta aqui' (Jezus is hier) te zingen. 1 man sprong rond met een bijbel in zijn hand en ging telkens naar een andere vrouw, waar hij dan met die bijbel OP haar HOOFD begon te slaan, die vrouwen kwamen dan in een soort van 'trance' en 'dansten/sprongen' dan naar het midden van de kerk! Na een goed uur had hij alle vrouwen getranceerd en stond iedereen in het midden tegen elkaar op te springen!! Iedereen met de ogen toe en BLIJVEN GAAN (wat een conditie,wat een conditie!!).
Na die vrijdag kwam een coole zaterdag! Smorgens is Monika hier toegekomen en hebben we de jeugdwerking besproken, in de namiddag hadden we dan jeugdwerking,we hebben estafettespelletjes gespeeld, heel goed gelukt, heel leuk! Dat kan deugd doen ze!!
Het werd dan ook nog een leuke avond waarin we allemaal een beetje spelletjes hebben gespeeld samen, Knöbelblocke mit de werfelbecher (jaja, de duitste studente is daar mee afgekomen) het is een beetje vergelijkbaar met Yachtzee,tof!!
De zondagmorgen zijn we dan heel vroeg vertrokken naar de markt in Iqsuisis (jaja kmoest weer die verdomde berg over) waar dan de rest van de vrijwilligers van yalanhuitz ook waren. Samen met hen zijn we dan met de auto naar Yalanhuitz gereden (met de haren in de wind, lekker dicht opeengeplakt en maar zingen (lees: schruwelen) ) Eens in Yalanhuitz aangekomen heb ik dan eindelijk de andere kliniek van Yalanhuitz gezien en ook het huisje waar de vrijwilligers daar verblijven! Heel gezellig eigenlijk maar geen elektriciteit,geen frigo,... WEL elk een aparte 'kamer' en HANGMATTEN!! In de namiddag zijn we dan allemaal samen vertrokken naar de Laguna (een soort meertje die zich tussen de bergen bevindt) Het was een hele mooie wandeling der naartoe, maar tegen het eind moesten we wel echt naar beneden klauteren, wat ik op zich vre leuk zou gevonden hebben als ik geen zo een suske-en-wiske-duiveltje op mijn schouder had gehad die mij wist te vertellen dat alles dat ik naar beneden klom sebiet ook wel weer naar boven moest...!!
1minuut nadat we aan de Laguna waren aangekomen, kwamen een paar mannen ons halen voor een emergencia, een vrouw die aan het bevallen was en bloedverlies had ofzo. Dus dan zijn 3 van de verpleegsters in 7haasten terug naar Yalanhuitz gelopen! Heel jammer dat ze er niet meer bij konden zijn want wij hebben ons daarna best wel nog geamuseerd aan de Laguna!! Ik zat al heel de zweterige weg ernaartoe te denken 'joepi ik ga sebiet zwemmen', maar toen Monika met het verhaal af kwam dat het wel eens mogelijk zou zijn dat er krokodillen in zaten had ik lik plots veel minder zin... MAAR... jah we hebben het toch gedaan eh!! Met de schrik in het hart hebben we met 2 (Sanne en ik) de Laguna helemaal overgezwommen, maar toen ik plots van onder mij in het water iets hoorde stonden we vlug terug op de begane grond!!
Daarna terug naar Yalanhuitz (jaja het duiveltje had gelijk) en van Yalanhuitz met de chickenbus(remember) terug naar Ixquisis en dan in Ixquisis HEEL LEUK terug die verdomde berg over! Ik denk dat ik onderweg een keer of 3 doodgegaan ben!
En wat is er nu beter om zo een fantastisch weekend af te sluiten dan... ZIEK worden natuurlijk!! Mannekes wat heb ik mij ellendig gevoeld, niets die nog werkte zoals het moest .
En daarbovenop heb ik hier ook al geleerd (ja een mens leert hier veel bij eh) hoe een lichaam vol vlooiebeten eruitzien, twas nie echt moeilijk , kmoest gewoon in de spiegel kijken! En ik kan jullie verzekeren een muggebeetje...DAS NIEKS! Maar een vlooiebeet... 10 keer erger!! En da stopt dus nie me jeuken als je die openkrabt eh, neeeeeeeen!! Het lag dus blijkbaar aan de lakens op mijn bed, van het moment dak da wist heb ik die ervan gesnakt en nieuwtjes opgelegd, laat ons nu hopen dat die vlooiefree zijn!
De lessen gaan goed, in de ene klas al wat beter dan in de andere maar het blijft wel moeilijk met 37 pubers voor je neus natuurlijk. Ik ben nog steeds een beetje zenuwachtig als ik moet vertrekken naar een les maar het zijn positieve zenuwen en af en toe betrap ik er mezelf er zelfs op dat ik ervan geniet dusja... Wat moet een mens meer hebben??
Ik hoop dat ook met jullie alles vlotjes verloopt, ik wens iedereen dan ook veel succes op hun werk, met hun eindwerk, op hun stage, met de kindjes, met het kuisen, met hun verjaardag, geboorte, trouw, met het uitgaan, met het maken van eten, met het autorijden, met je sokken aandoen,...
Tot de volgende!!
Ineke alias IENIEKAA!!
Dag Ineke,
Ook op Hiepso worden de verhalen gevolgd! Ik zou zeggen, doe zoals de vrouwen die net een slag van de bijbel hebben gekregen: BLIJVEN GAAN!
Al zou ik vijvers met krokodillen de volgende keer wel links laten liggen. ' t schijnt dat zo'n beet nog erger is dan een vlooienbeet. :-)
geniet er daar nog van!!
groeten
Isabelle
Ineke, keer op keer schitterende en boeiende verhalen. Zit altijd vol spanning te wachten op een nieuw. Zo te zien heb je het daar wel redelijk naar u zin é. Ik zou zeggen meisje, geniet er nog met volle teugen van want het is u van harte gegund.
Vele groetjes en een dikke kus van ons allemaal.
De Catteeuwkes.
Amai jong, ik ben content da kik nie zoveel ne berg op en af moet! Het openbaar verkeer naar mijn stageplaats is wel ongeveer onbestaande dus ik moet telkens ofwel een taxi nemen ofwel 40 minuten wandelen. Ik kweek ier nogal spieren! Gij ook waarschijnlijk :-)
Zo sjiek dat et lesgeven goe vlot. De educatieve spelletjes zijn ook heel tof maar ik wil toch ook meer doen dan dat. Kben nu aan het kijken om een vorming uit te werken. Nie simpel!
Heb je da ook met de kindjes da ze simpele spelletjes soms echt absoluut nie snappen? Ik heb zeker meer dan 5x kiekeboe uitgelegd aan die kindjes ma da ging nog altijd nie!
alé, kga ier nie zelf een lang verhaal schrijven.
amuseer je nog meid!
ps: een van de studentes van gent hier gaat onze master ook doen in leuven!
vele groetjes x
Hey,
TADA ben hier!
Ik heb een mailtje naar je gestuurd vol met nieuwe weetjes....
Ik vind het fatastisch hoe je geniet en alles een nieuw avontuur is.
Ik droom dan altijd stiekem van mijn dagen in Ghana.
Dikke kus