viva pojom!

En hier ben ik weer!

Laughing

Ik wil jullie eerst en vooral allemaal heel erg bedanken voor het volhouden van het lezen van mijn Guatemalaverhalen! Het doet me echt deugd om te weten dat er heel wat mensen zijn die aan me denken en een beetje met me mee reizen! Gracias!!

Hoe gaat het met jullie? Ik ben altijd heel benieuwd als er in België (of met jullie persoonlijk) nieuwe dingen gebeuren eh, dus ge moet jullie niet inhouden om mij die te laten weten. Dat ik nog met alles kan meepraten eh als ik terug ben!

In pojom:

Ik heb het mij al enorm beklaagd dat ik mij in het verleden niet meer geïnteresseerd heb in de sterren enzo, want hier zijn ze echt echt echt supermooi en superveel! 'S Avonds als ik buiten zit en ik kijk naar boven dan is het oooh zooo mooi! Het is hier ook megadonker 's nachts en als ik zeg megadonker dan bedoel ik ook megadonker, je ziet hier letterlijk NIETS meer! De huisjes hebben ook geen elektriciteit dus er komt nergens licht vandaan eh!

Voor het moment is het in Pojom niet echt mooi weer, het is wel redelijk warm (20 graden ofzo) maar er is geen zon! Wat heel erg ambetant is voor ons want wij krijgen onze elektriciteit hier van zonnepanelen dus als er een paar dagen geen zon te zien is hebben wij ook geen elektriciteit niemeer! Op zich is dat geen zo een probleem maar het is toch heel erg lastig als ik wil werken voor school, voor mijn stage of voor mijn thesis!

Maar alles is hier een beetje dubbel, als er wel zon is, dan hebben we elektriciteit maar het probleem is dan dat we geen water hebben. En als het regent dan hebben we wel water maar dan hebben we geen elektriciteit. Dus zo is er wel altijd wat eh...maar het is wel leuk om je te leren behelpen met hetgeen je op dat moment wel hebt!!

Voor mij is het hier heel erg druk, ik heb tijd tekort om alles te doen dat ik zou willen doen! Ik geef nu les in de middelbare school hier en er wordt dus ook van mij verwacht dat ik die lessen zelf voorbereid! AMAI daar kruipt veel tijd in zeg!! Ik had de mensen die een lerarenopleiding volgen wel al veel horen klagen over die lesvoorbereidingen maar ik had niet kunnen inschatten dat dat echt ZOOO veel werk is!! En van mij komt er dan nog eens bij dat ik alles moet vertalen in het Spaans en dat ik ieder zinnetje dat ik wil zeggen in de klas ook eerst moet voorbereiden in het Spaans wat natuurlijk nog extra werk vraagt! En dan kunnen we hier ook geen blaadjes afprinten of kopiëren om aan de leerlingen uit te delen dus ik moet heel wat dingen knutselen en in elkaar steken om dan te kunnen gebruiken in mijn lessen! Maar ik heb nu al wel wat lessen gegeven en ik moet zeggen dat dat behoorlijk goed gaat! Ik vind het zelfs leuk om te doen! (Maar het is niet zo erg om te zeggen dat ik mijn roeping gemist heb ofzo hoor... ik wil nog altijd veel liever een sociaal-cultureel werkstertje zijn!!)

Door die lessen te geven voel ik ook dat mijn Spaans er zienderogen op vooruitgaat ,het is nog allesbehalve goed, maar ik kan al goed mijn plan trekken en elke dag leer ik wel nieuwe dingen bij! En dat is ook leuk eh, je voelt je echt veranderen hier!!

De laatste 10 dagen hier stonden een hele hoop van die supergrote machines voor onze clinica en ik had mij al afgevraagd wanneer die mannen hier weer zouden beginnen werken! Wel ze hebben er niets beter op gevonden om uitgerekend vandaag (zaterdagmorgen) om 6u te beginnen!! DE ZATERDAGMORGEN EH!! Toen ze hun machines in gang staken dacht ik eventjes dat we weer met een aardbeving zaten, maar nee die machines maken gewoon zo veel lawaai!! Dus er zat niets anders op dan ook maar op te staan eh! Maar een week kent hier niet echt weken en weekends, dat verschil is hier allesbehalve duidelijk, elke dag is gewoon een nieuwe dag! Buiten de zondag dan want dan beginnen alle 8 kerken die we hier in het dorpJE hebben te zingen, door luidsprekers, met grote boxen enzo! En ze gaan de hele dag door, van 's morgens vroeg (en dat is dan heel vroeg) tot 's avonds laat (en geloof mij dat is dan ook heel laat) dus ook dat moet een mens niet denken van een beetje slaap in te halen!!

Ik heb hier ondertussen ook al 2 hondjes geadopteerd!! De ene had al een naam Peruchi en de andere heb ik Tessa gedoopt (ter nagedachtenis aan de hond die mij mijn eerste 10 levensjaren vergezeld heeft!!) De mensen zorgen hier echt niet voor hun dieren, die honden zijn allemaal gratemager en zijn elke dag opzoek naar iets om te eten! De mensen die schoppen ernaar of smijter er met stenen of met stokken achter ! Ik weet dat de gezondheid van mensen voorgaat maar ik vind toch dat er hier eens iets zou mogen gedaan worden aan hun attitude tegenover hun huisdieren! Als je het de naam huisdieren al kan geven. En hier geld dan ook heel sterk de wet van de sterkste!! En de 2 die ik hier geadopteerd heb zijn echt wel een beetje de underdogs (das een typisch belgisch kantje zeker van mij die naar boven komt). Ze worden nageblaft en verstoten door alle andere honden hier! Dus zuster Ineke heeft zich over hen ontfermd!!

Als laatste: schattekes, ik weet dat ik het aan niemand heb gevraagd, omdat ik echt dacht dat ik het absoluut niet nodig zou vinden... MAAR... ik zou het plotseling toch heel leuk vinden om eens een briefje of een postpakketje te ontvangen! Een paar dagen geleden zijn ze de post gaan ophalen in de hoofdstad en voor iedereen waren er postpakketjes vol met lekkers mee en waren er zo van die lieve brieven mee waarmee ze dan eventjes in een hoekje gingen zitten huilen!! Op dat moment dacht ik...oooh wat zou ik het leuk vinden om ook eens eventjes in een hoekje te mogen gaan huilen!!

Undecided
Dus als er zich mensen geroepen zouden voelen om nog eens een pen ter hand te nemen, ik zou het allesinds heel fijn vinden. (ook postpakketjes zijn altijd leuk natuurlijk ;-)) Hou wel rekening met het feit dat het een heel eind onderweg kan zijn natuurlijk... ik gok op een week, of 2weken ofzo...!!!

Ik zie dat ik mij hier al weer volledig heb laten gaan en dat deze brief weer een klein beetje TE lang aan het worden is, dus bij deze STOP!!

Hasta la proximma!!

Cool

sarah

heyhey!
leuke verhalen Ineke, ik volg je hoor :p maar weet nooit wat te zeggen op al de dingen die je schrijft :p ik ga proberen werk te maken van je pakketje als ik terug ben in België, wat wil je krijgen? :p

Nog veel plezier daar en geniet van alles en mis vooral thuis niet :d

Bye xxx

Sander

Ineke,

kzou graag eens afkomen naar daar, het klinkt gewoon fantastisch! Allesinds blijven gaan en je blijven smijten, je doet het goed ;) groetjes!

Vincent

Misschien toch eens denken aan die dynamo...

En kaartjes en pakketten sturen al goed en wel, maar daarvoor hebben we wel een adres nodig hé!

Opgelost :D

marleen

Mooi verhaal....Zorg maar goed voor je twee adoptie hondjes. Geef ze alvast een dikke knuffel van mij. Hier is het vreselijk koud. Groetjes Marleen xxx

Natalie

Hih, zo typisch van die hondjes ;-). kzou zeker net hetzelfde doen...
kben echt blij daj je zo amuseert!!

x

grietl

ewezeg, net op rita's pc je blog ah tjekken en kmoe zeggen...DE MAAAX, doe zo voort heb vol genot alle verhalen in 1 keer gelezen en nee ik stuur geen pakketjes want khou niet van snottertraantjes en duistere hoekjes*
kzie dat je de time van je leven hebt! supppper, geniet van elke seconde en ga er vooral voor! je hebt thuis tijd om te rusten, vooral niet fris terugkeren ej! tga je goe nichtje!! tot mails xg

grietl

ps.doe me 1 plezier, ga niet gezellig een wandelingetje doen langs d grensgebieden ofzo..(net kaart bekeken-brr)brings up bad memory's!! owkey toedeloe xxg